BÉRÉPGÉP/SOSTYRE.HU ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGTECHNIKAI FIGYELMEZTETÉSEK ÉS MUNKAVÉDELMI ELŐÍRÁSOK!

Figyelmeztetés!!! Olvassa el az összes biztonsági tudnivalót és munkavédelmi utasítást, mert a biztonsági tudnivalók és utasítások be nem tartása súlyos sérüléseket és/vagy anyagi károkat okozhatnak, melyekért felelősséget nem, vagy csak korlátozottan vállalunk.

Az elektromos áram / feszültség alatt álló vezeték vagy alkatrész megérintése életveszélyes, ne használja a készüléket ha a csatlakozókábel, a hálózati csatlakozó vagy a készülék védőburkolata sérült!

A készüléket általános szabály szerint csak arra képesített személy használhatja, így a használatot átengedni 14 éves kor alatti gyermekek valamint korlátozott fizikai érzékszervekkel rendelkező vagy megváltozott szellemi képességekkel élő személyek részére TILOS! A nem megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkező személyek a készülék biztonságos használatára vonatkozó felvilágosítás és lehetséges veszélyek megértése után csak képesített személy szigorú felügyelete mellett használhatják.

Figyelem! Alaposan olvassa el a biztonsági útmutatót a gépek használata előtt és mindig tartsa be az alábbi alapvető biztonsági rendszabályokat, így elkerülheti a tűzveszélyt az elektromos áramütést és a személyi sérüléseket és az anyagi kár lehetőségét.

Kérjük mielőtt bármilyen beállítást, adapter-cserét, vagy változtatást végez a gépen, mindig csatlakoztassa le a készüléket a hálózati feszültségről, kapcsolja ki és húzza ki a csatlakozót a konnektorból.

1. A munkaterület

 1. A munkaterületét mindig tartsa tisztán és rendben. Zsúfolt és rendetlen munkaterület növeli a balesetveszély kockázatát. Gondoskodjon a munkaterület megfelelő megvilágításáról és ne használja a készüléket robbanás és tűzveszélyes helyeken, például gyúlékony folyadékok és gázok közelében. A elektromos kéziszerszámok használatakor szikra keletkezhet mely begyújthatja a port vagy a gázt!
 2. Tartsa távol a gyerekeket, gondoskodjon arról, hogy a gyermekek más személyek vagy állatok ne közelíthessék meg a munkaterületet, nem érinthessék meg a készüléket és a hálózati kábelt, továbbá elvonhatják az Ön figyelmét a készülék irányításáról.
 3. Soha ne használjon elektromos készüléket megtöltött kád, zuhanyzó vagy úszómedence közvetlen környezetében.

2. Biztonsági előírások

 1. A készülék csatlakozó dugójának illeszkednie kell a dugaszoló aljzathoz soha ne változtasson a csatlakozó dugóján, soha ne használjon semmilyen adaptert földelt készülékhez
 2. Kerülje az érintkezést a fémekkel, például csövekkel, radiátorokkal, tűzhellyel és pl. hűtőszekrénnyel. Viseljen gumitalpú cipőt extrém munkakörülmények között például magas páratartalom, fémpor keletkezése esetén ügyeljen az elektromos biztonságra, használjon hibaáram védelmi kapcsolót (FI-relét).
 3. Mindig legyen figyelemmel a környezeti hatásokra ne hagyja a szabadban a gépet óvja az esőtől ne használja nyirkos nedves környezetben. Soha semmilyen körülmények között ne mártsa a készüléket a vízbe.
 4. Bánjon gondosan a kábellel, soha ne a kábelnél fogva vigye a gépet és kérjük ne a kábelnél fogva húzza ki a csatlakozó dugót a konnektorból. Tartsa távol a kábelt éles szélektől védje az olajtól és hőtől, minden használat előtt ellenőrizze a kábel állapotát és soha ne indítsa be a gépet sérült kábellel. Az összetekeredett hálózati kábel használata jelentősen növelheti az elektromos áramütés kockázatát.
 5. Vihar/ villámlás esetén ne használja az elektromos készüléket, húzza ki a hálózati csatlakozót.
 6. Soha ne szerelje le, módosítsa vagy blokkolja a készülék biztonsági elemeit.
 7. A szabadban kizárólag csak az arra jóváhagyott és jelöléssel ellátott hosszabbító kábelt szabad használni. A használat előtt ellenőrizze a hosszabbító kábelt is, cserélje le ha sérült. Teljesítménycsökkenés nélkül maximum 30 méter hosszú hosszabbító kábelt használhat.
 8. Sűrített levegővel működő készülékeket tűz- és robbanásveszély miatt soha ne működtessen gyúlékony gázzal vagy oxigénnel.
 9. A sűrített levegős gyorscsatlakozót határozottan csatlakoztassa a kattanásig, mert a leváló légkábel személyi sérülést okozhat.

3. Munkavédelem

 1. Munkavégzés során koncentráljon az elvégzendő munkájára, ne használja a készüléket, ha fáradt, ha hallucinogén anyag, alkohol vagy gyógyszeres befolyásoltság alatt áll. Gépek, kéziszerszámok használatakor egy pillanatnyi figyelmetlenség is súlyos baleset előidézője lehet.
 2. Mindig viseljen munkavédelmi védőfelszerelést, így viseljen védőszemüveget, használjon arc vagy pormaszkot, ha az elvégzendő munka nagy porral vagy lepattanó szikrával járhat. Ügyeljen a hallásvédelemre, viseljen hallásvédőt vagy használjon füldugót.
 3. Ne hagyja a felügyelet nélkül bekapcsolva a gépet. (Ha csak nem a technológia ezt megkívánja, pl a működő ózongenerátor légterében tartózkodni szigorúan tilos!!) Győződjön meg róla, hogy a gép kapcsolója kikapcsolt állapotban van, mielőtt az áramforrásra csatlakoztatja. Ne hordozza a feszültség alatt levő gépet ujjával az üzemi kapcsolón mert a vétlen indítás súlyos baleset idézhet elő
 4. Ne hagyjon szerelőkulcsot, szerszámot a gépben. A munka megkezdése előtt mindig ellenőrizze, hogy a szerelő szerszámot vagy kulcsot eltávolították a készülékből.
 5. Álljon biztonságosan, kerülje az abnormális, rendellenes testtartást és az egyensúlyát soha ne veszítse el, így munkavégzés során jobban irányíthatja a készüléket még váratlan helyzetekben is.
 6. Viseljen megfelelő munkaruházatot. A szabadban viseljen gumikesztyűt és csúszásmentes lábbelit. Ne hordjon ékszert vagy laza ruházatot. A munkavégzés közben tartsa távol hosszú haját ruházatát és munkakesztyűjét a mozgó részektől. A laza ruházat az ékszerek vagy hosszú haj beleakadhatnak a forgó-mozgó részekbe. A hosszú haj esetében használjon hajgumit, kötőt vagy sapkát, hogy ne zavarják a munkavégzésben.
 7. Ha a készüléken megtalálható a porelszívási lehetőség vagy a porzsák ügyeljen arra, hogy megfelelően csatlakoztassa és használja ezeket munka közben. Porelszívó berendezés használatával nagymértékben csökkenthetőek a por okozta veszélyek.

4. A gépek használata és ápolása

 1. Mindig a megfelelő teljesítményű szerszámot használja, ne erőltesse kéziszerszámot. Ne erőltesse túl a kisebb teljesítményű készülékeket, tartozékokat a nagyobb teljesítményt igénylő munkánál. A készülékkel jobban és biztonságosabban végezheti a munkáját, ha a teljesítmény kategóriának megfelelően használja. Az Ön biztonsága érdekében csak olyan tartozékot, illetve kiegészítő berendezéseket használjon melyek a kezelési utasítás ajánl.
 2. Ne használja a gépet, ha a kapcsoló nem működőképes. Bármelyik kéziszerszám használata, amely nem irányítható megfelelően az üzemi kapcsolóval nagyon veszélyes ezért azonnal meg kell javítani a kapcsolót, ha az sérült vagy nem működőképes.
 3. Áramtalanítsa készülékeket és/vagy távolítsa el az akkumulátort a készülékből, ha nem használja azt, vagy mielőtt változtatna a beállításon, vagy tartozékot cserél, valamint a termék átvizsgálása előtt.
 4. Ügyeljen a készülék megfelelő tárolására, ha nem használja a készüléket tartsa száraz, gyermekek elől gondosan elzárt helyen.
 5. Ellenőrizze a készülék állapotát minden használat előtt, ellenőrizze a hálózati kábelt. Vizsgálja meg hogy a mozgó részek megfelelően működnek nincsenek-e akadályoztatva. Ellenőrizze az olajzásukat esetleg előforduló töréseket vagy kézvédő vagy kapcsoló sérüléseit és minden olyan rendellenességet, ami befolyásolja a készülék használatát Bizonyosodjon meg róla hogy a készülék megfelel működik és megfelelő teljesítményt biztosít. Ne használja a gépet ha valamelyik alkatrészek sérült sérült, vagy hibás. Az alkatrészek javítását vagy cseréjét csak kijelölt szakszervizek végezhetik, soha ne kísérelje meg a javítást önállóan. A sérült részeket és védőberendezések az előírás szerint kell javíttatni vagy cseréltetni.
 6. Kövesse a karbantartásra és tartozék cserére vonatkozó előírásokat tartsa a fogantyúkat és kapcsolókat szárazon tisztán olajtol és zsírtól mentesen.
 7. Rögzítse a munkadarabot, használjon satut vagy más leszorító eszközt a munkadarab rögzítésére és így biztonságosabbá válik a munkavégzés és mindkét keze szabadon marad a gép irányítására

Reméljük a fenti biztonsági figyelmeztetések és munkavédelmi előírások betartása segít Önnek munkájának balesetmentes és szakszerű elvégzésében. 

Kapcsolat

4552 Napkor
Orosi u 89. sz.
(a 41-es főúttól 100m-re / 10-es km)
Mobil: 06 20 50000 20
Mobil: 06 20 50000 10
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnerek

Kövessen minket

Rólunk

SZERVIZ- ÉS KÖLCSÖNZŐCENTRUM MINDENÁRON, SZINTE MINDEN ÁRON!